Velkommen

Velkommen til Rabothytta.no - nettstedet for det som skal bli den råeste turistforeningshytta i Nord-Norge. Følg med. Kommenter. Hjelp oss å lykkes!

Hilsen oss i Hemnes Turistforening

Bli vertskap

Vertskap Rabothytta sommeren 2017

Bli sommerhyttevert på Rabothytta!

Påmelding og spørsmål sendes vertskap@hemnesturistforening.no

Se kalenderen nederst for å se hvor det er ledig tid.

Veiledning og informasjon

Hva ser vi for oss?

Sommeren 2017 skal vi som tidligere år ha vertskap på Rabothytta. Det bør være to stykker,gjerne et par  eller en familie med mindreårige barn.  Det er basert på frivillighet, men du får bo gratis på Rabothytta når du er der. Vi vil ha folk heile sommeren, fra begynnelsen av juni og ut august. Samt helgene i september. Folk kan ta på seg én eller flere perioder, og vi deler hver uke i to perioder:
Ukestart: Søndag-torsdag
Ukeslutt: Torsdag-søndag

Oppgaver

Som hyttevert er den primære oppgavene å

 • informere besøkende om hva det innebærer å bruke ei DNT-hytte, som f eks at det koster noen kroner for dagsbesøk, at man må gjøre reint etter seg, at alt er basert på frivillighet, at man må ha sovepose/lakenpose/sengeklær ved overnatting.
 • Si ifra til besøkende som ikke overholder båndtvangen.
 • informere litt om Rabothytta i seg sjøl.
 • si litt om DNT som det er spørsmål.
 • sørge for at hytta er ryddig og fin innvendig, gjestene som bor der skal normalt «gjøre jobben».
 • koke kaffe og steke vafler for salg nå og da, det er ingredienser på hytta.

Betingelser

Som hyttevert sommeren 2016 gjelder følgende

 • du bor gratis.
 • du jobber gratis.
 • du får treffe mye folk og være på ei fantastisk hytte på et fantastisk sted.
 • du må ha med egen mat – men vi har noe «nødmat» der.
 • du må forplikte deg til til å være på Rabothytta i én eller flere perioder. Periodene går fra søndag-torsdag og fra torsdag-søndag.

Informasjonsmateriell

Hemnes Turistforening sørger for nødvendig informasjonsmateriell som du kan bruke, og som kan deles ut.

Kalender

Nyheter

OBS.Ikke vertskap 24.-25.september

Denne helga er det ikke vertskap på Rabothytta. Dette betyr at om du skal inn i Rabothytta nå MÅ du ha med DNT-nøkkel. Folk som er der og som har nøkkel har IKKE plikt til å slippe inn andre, og gjør de det har de også ansvaret for gjestene.

Nyheter

Slutt på vertskap i ukedagene

.

Foto:Fabrice Milochau

OBS: DET ER SLUTT PÅ VERTSKAP PÅ RABOTHYTTA I UKEDAGENE NÅ!

Fra og med 29. august har vi ikke lengre vertskap på Rabothytta i ukedagene, men vi planlegger å ha vertskap i helgene til og med første helga i oktober.

Dette betyr at om du skal inn i Rabothytta nå MÅ du ha med DNT-nøkkel. Folk som er der og som har nøkkel har IKKE plikt til å slippe inn andre, og gjør de det har de også ansvaret for gjestene.

Når hytta forlates og det ikke er andre der MÅ den låses. Det er særs viktig nå som vi går inn i ei årstid med tøffere vær

Nyheter

Eget arrangement på Rabothytta 28.-30.august

Denne helga arrangerer HTF jentetur på Rabothytta. Hytta er dermed full og det vil heller ikke være anledning å få kjøpt kaffe og vafler.

Nyheter

Snart Klemetspel igjen! Og ekstra Klemettur til Rabothytta!

klemet-bålDen 21-23. august gjentas suksessen fra 2013. Klemetspelet, med historien om Klemet, fjellene og magien settes nå opp på nytt. Fjellmassivet Okstindan er spektakulær kulisse for oppsetningen på Jamtjorden i Leirskardalen, 7 km fra Korgen. Forestillinger kl 21.00 alle dager inkludert kl 17.00 på lørdag.  I området får du også oppleve Jamtjordmartnan der du i en helt særegen atmosfære blir satt over 100 år tilbake i tid med god gammeldags martnasstemning.

Mer info: www.klemetspelet.no

Kontakt: post@klemetspelet.no

Billetter kjøpes på: www.billettluka.no

Priser: kr 400,- for voksne og kr 175 for barn/honnør (inkl avgifter)

Nyheter

Rabothytta nominert til Statens Byggeskikkpris 2015

IMG_6121Seks av de totalt 76 byggene som ble innmeldt er nominert til den avsluttende runden. Rabothytta er en av dem.

Prisen er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse,materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming. Prisen deles ut av kommunal- og moderniseringsdepartementet. Les mer HER

Nyheter

Hytta er åpen for bruk !

Rabothytta er nå åpnet for alminnelig bruk. Minst én i følget må være medlem i ei DNT-forening, f eks Hemnes Turistforening. Dere må ha med DNT-nøkkel. Prisen er kr 150 pr natt for medlemmer, kr 300 pr natt for ikkemedlemmer. Barn betaler kr 50 pr natt.
Rabothytta har gass, ved og sengeklær. Du må ha med mat og enten en lakenpose (som du kan få kjøpt hos Hemnes Turistforening) eller sovepose. Sengene er ferdig oppredde med puter, dyner og trekk, men likevel må du altså ha enten lakepose eller sovepose.

Spørsmål kan sendes til booking@hemnesturistforening.no

Nyheter

Offisiell åpning av Rabothytta 16.august 2014 !

Den 16.august åpner vi Rabothytta offisielt. Alle som vil være med er hjertelig velkommen opp til Rabothytta denne lørdagen. Åpningsseremonien tar til klokka 13 00, og etterpå blir det mulighet for å kikke inn i den ferdige hytta. Vi har også salg av kaffe, saft, øl og kamkake. Betaling enten kontant eller med bankkort. Klokka 17 stenger hytta for intern feiring.

Adkomst, parkering

Den greieste adkomsten er via anleggsveien opp Leirbotnet, innerst i Leirskardalen. Fra veien er det merket sti opp til Rabothytta, og de ca 5 kilometrene tar rundt 1,5-2 timer. Husk gode sko og rikelig med klær – sjøl om været er bra.

Pga begrenset plass til parkering henstiller vi på det sterkeste om at folk som har tenkt seg opp samsnakkes og fyller opp bilene. Vi kommer til å ha folk som dirigerer trafikken, og når parkeringa i øvre del av Leirbotnet er full planlegger vi å ha mindre busser som går i skytteltrafikk fra nedre del av Leirbotnet og opp til starten av stien. Bussene kjører fra kl 0800. Billetten koster 50 kroner og må betales kontant. Vær ute i god tid.

Fransk Aften – åpningsfeiring i Korgen

Kvelden før åpninga blir det feiring med Fransk Aften kl 1800 på samfunnshuset i Korgen. Her blir det franskinspirert buffet, vin, kulturinnslag og taler. Prisen er 400 pr person med mat. Påmelding til rabotkveld@rabothytta.no innen 4.august.

Nyheter

Aktiviteter på Inderdalen Gård

I forbindelse med åpninga av Rabothytta har Inderdalen Gård laget et flott tilbud tilbud for besøkende. Inderdalen Gård ligger øverst i Brygfjelldalen, og er en idyllisk fjellgård fra 1843.  I tillegg til guidede turer og åpen kafe kan man også få kjøpt lakenpose og buff fra Hemnes Turistforening. Det selges også litt husflid og hjemmebakst.

Klikk på programmet for å få det større.

Inderdal Rabotprogram

Nyheter

Fransk aften 15.august

I forbindelse med den offisielle åpningen av Rabothytta lørdag den 16. august starter vi med feiringa allerede fredag den 15. august og inviterer til «Fransk Aften» på Korgen Samfunnshus kl. 18:00

På menyen står bl.a.

 • buffet fra Snaddermat: Lokale delikatesser med fransk vri
 • spennende lokale franske kulturinnslag
 • utstilling med akvareller av Hilde Strand, med tema fra bl.a. Okstindan og Frankrike
 •  «Betraktninger rundt Jubileumshytta» ved Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øverås
 •  «Rabothytta fra et arkitektperspektiv» ved Alessandra Kosberg, partner i Jarmund/Vigsnæs Arkitekter MNAL
 •  «Charles Rabot – et spennende liv»

Pris kr. 400,- pr. person inkludert buffet og ett glass vin/mineralvann.
Det blir også salg av fransk øl og vin.

Bindende påmelding innen 4. august ved e-mail til rabotkveld@rabothytta.no