Praktisk

Parkering – sommer

Parkering sommerstid er ved veienden øverst i Leirbotnet. Ta av ved Circle K i Korgen, kjør opp Leirskardalen. Fra Tverå øverst i Leirskardalen går det grusvei opp til ca 700 moh. Ta hensyn oppover Leirskardalen, veien er smal og svingete, og du kjører nær innpå de som bor der.

Stien oppover – sommer

Sommerrute til Rabothytta
Sommerrute til Rabothytta

Stien fra parkering er ca 5 km. Det meste er relativt tørt og fint. Underveis passerer man gjennom ur med storstein. Vi anbefaler gode fjellsko. Med vanlig gangfart bruker folk mellom 1,5 og 3 timer opp. Stien er godt merka – vi anbefaler likevel på det sterkeste at man har med kart og gjerne kompass eller gps. Husk, tåka kommer fort!

Beliggenhet – klima

Rabothytta ligger ekstremt til klimamessig. Sjøl om været er varmt og fint i bygda, kan det være krevende der oppe. Derfor sier vi at du skal ha med varmt, vindtett og helst lue/votter uansett.

Sove – besøke

Rabothytta har syv soverom. Alle senger, 30 i tallet, har gode fjærmadrasser og laken/dyne/pute. Du må ha med lakenpose eller sovepose. Det er IKKE tillatt å sove direkte i sengeklærne der. De skifter vi bare to ganger i året. Du kan reservere plass på Rabothytta.

Du kan også bruke Rabothytta på for dagsbesøk. Da må du betale en dagsturpris, og som besøk regnes alt der du blir inne i hytta. Enten for å spise, hvile eller gå på do. For de som vil på do, men ikke betale, er det en utedo nedenfor Hugobuæ.

BESØKS-/OVERNATTINGSPRISER

DNT-medlem Ikkemedlem
0-6 år Gratis Gratis
7-15 år 50 100
15-21 år 100 150
Voksne 150 300
Skoleklasser, pr elev 50 100
Dagsbesøk 50 75
Dagsbesøk u/16 år Gratis Gratis

Hund

Det er generelt ikke tillatt med hund på Rabothytta. Men vi har ett soverom med hundebur, og folk kan ha med hunden dit. Hunder må være i bur og i hunderommet når de er i hytta. Hunderommet har to store hundebur, og ei 120cm seng og ei 90cm seng

Mat

Du må ha med egen mat

Nøkkel

Rabothytta er låst med DNT-lås.

Strøm

Rabothytta har 230V strøm basert på solcelle. Du kan ha med ladere etc og bruke de som om du var heime.

Vatn

På østsida av Rabothytta er det en vannpost der du kan tappe drikkevatn og vatn til annet bruk. Vatnet pumpes opp fra tjønna på østsida (IKKE bad der!!!), og pumpa startes med bryter på innsida av inngang øst. Vent et minutt eller to, og du får vatn.

Vertskap

I den travleste tida (juli-august) og helgene utover høsten prøver vi å ha vertskap. Vanligvis byr de på kaffe og vafler. Vertskapet er basert på dugnad, og de fortjener litt ekstra vennlighet. Og fordeler også ledig plass etter behov. Om de ber deg om å ta et tak, f eks med å hente vatn, bære ved eller rydde/vaske, ja – da svarer du naturligvis “ja, med glede!”